Oli d'oliva | etim.cat

Oli d'oliva

  • olives arbequines
    Oli d'Oliva Verge Extra

    L’oliva arbequina és la protagonista del nostre oli d'oliva verge extra Ètim, certificat per la Denominació d’Origen Protegida "Siurana".

    L’obtenció de l’oli es fa al Molí de la Mola, situat a Marçà. El procés de molta es realitza immediatament després de l'arribada de les olives, això fa que l’oli conservi el seu to verd i brillant i el sabor afruitat amb l'essència del terreny.

    Les oliveres formen part del paisatge de la comarca del Priorat i l'oli d'oliva és un indispensable de la nostra cuina prioratina i mediterrània.

El nostre oli d'oliva verge extra Ètim arrela en tres grans pilars: ment, cos i ànima.

MENT i TERRENY

  • La ment de l'oli Ètim és el terreny.
  • Petits camps envoltats de petites muntanyes que creen tot de microclimes.
  • Sóls molt variats que aporten la seva riquesa: calcària, llicorella, sauló, argila.

COS i FAMÍLIA

  • La família és el cos de l'oli Ètim: a collir olives s'hi va amb la família.
  • És ben bé una tradició: una barreja d'avis, àvies, pares, mares, fills, filles que comparteixen treball, però també lleure i àpats.
  • Una passió per la terra que es transmet de generació a generació.

ÀNIMA i OLI

  • L'ànima de l'oli Ètim és el moliner quan diu: Em torna boig fer l’oli!
  • És el seu ritual: cada dia tasta l’oli per saber en quin punt es troba, juga amb la velocitat d’entrada de les olives, amb el temps de batut, amb si cal apujar o abaixar temperatura...
  • I n'acaba obtenint un oli definit pels experts com a Premium, amb harmonia, complexitat, intensitat aromàtica. I uns atributs secundaris que ens tornen a la terra: carxofa, ametlló, herba tallada, tomaquera...

* L'Oli d'Oliva Verge Extra Ètim ha obtingut el premi CDO al Millor Oli d'Oliva Verge durant 3 anys consecutius.