Oli d'oliva | etim.cat

Oli d'oliva

  • olives arbequines
    Oli d'Oliva Verge Extra

    L’oliva arbequina és la protagonista del nostre oli d'oliva verge extra Ètim, certificat per la Denominació d’Origen Protegida "Siurana".

    L’obtenció de l’oli es fa al Molí de la Mola, situat a Marçà. El procés de molta es realitza immediatament després de l'arribada de les olives, això fa que l’oli conservi el seu to verd i brillant i el sabor afruitat amb l'essència del terreny.

    Les oliveres formen part del paisatge de la comarca del Priorat i l'oli d'oliva és un indispensable de la nostra cuina prioratina i mediterrània.

L’oli d'oliva verge extra Ètim és terra, cos i ànima:

TERRA

  • Un terreny singular fet de petits camps envoltats de petites muntanyes que creen microclimes.
  • Amb sòls molt variats que aporten cadascun la seva riquesa: calcària, llicorella, sauló, argila.
  • Una terra que ens arriba als ulls en forma d’un paisatge únic.

COS

  • A collir olives s'hi va amb la família, que és l’autèntic cor de l'oli Ètim.
  • És ben bé una tradició: una barreja d'avis, àvies, pares, mares, fills, filles que comparteixen treball, però també lleure i àpats.
  • Una passió per la terra que es transmet de generació a generació.

ÀNIMA

  • L'ànima de l'oli Ètim és el moliner quan diu: Em torna boig fer l’oli!
  • Quan arriben les olives sap amb quina velocitat les ha de fer entrar, el temps de batut que necessiten, si cal apujar o abaixar temperatura... I després el tasta cada dia per saber en quin punt es troba...

  • I n'acaba obtenint un oli definit pels experts com a Premium, amb harmonia, complexitat, intensitat aromàtica. I uns atributs que ens tornen a la terra: carxofa, ametlló, herba tallada, tomaquera...

* L'Oli d'Oliva Verge Extra Ètim ha obtingut el premi CDO al Millor Oli d'Oliva Verge Extra durant 3 anys consecutius.