Història | etim.cat
 • Més de 100
  anys d’història

  La Cooperativa de Falset-Marçà (DO Montsant) és el resultat de la fusió entre les cooperatives de Marçà i de Falset, dos pobles veïns separats tan sols per 3 kilòmetres de carretera, a la part meridional de la comarca del Priorat. La producció de vins i olis de qualitat és la nostra principal activitat.

  Fa més de cent anys (el 1912, concretament) que Marçà va veure nèixer el seu primer sindicat, mentre que a Falset l’origen de la cooperativa cal situar-lo cinc anys més tard, el 1917.

  La fusió de les dues cooperatives locals té data del 1999.

  Elaboradors de 750.000 ampolles de vi a l’any i exportadors a més d’una trentena de països, les xifres actuals poca cosa tenen a veure amb les dels origens, a principi del segle XX.

  Tot ha canviat molt en un centenar d’anys, i els esforços en innovació han estat immensos. La cooperativa, a dia d’avui, segueix innovant, cosa que no vol dir que no se sigui respectuós amb la tradició.

  De fet, malgrat el pas dels anys, l’objectiu bàsic de la cooperativa és el mateix des de fa un segle: “esmerar la elaboración y mejora de productos del cultivo”, segons deien els primers estatuts.

  És així de simple: fer les coses bé segueix sent la nostra principal raó de ser.