Compromesos amb el territori i les persones | etim.cat

Compromesos amb el territori i les persones

 • LIFE Priorat+Montsant
  Recerca de l'eficiència en l’ús dels recursos naturals per la millora de la sostenibilitat vitivinícola a la comarca.

  - Contribuir a augmentar la conscienciació dels consumidors sobre la petjada mediambiental de vi.

  - Proporcionar les eines adequades als viticultors i enòlegs per a l'aplicació de nous models de negoci cap a una producció de vi i el consum sostenibles.

  - Demostrar els beneficis de combinar la conservació del paisatge i la reducció de l'impacte de la petjada mediambiental global de vi per fomentar el turisme sostenible.

 • Estalvi energètic a les instal·lacions de la Cooperativa
  Monitorització en temps real del consum energètic al celler

  Pioners en la implantacio d'un sistema d’auditoria energètica en temps real orientat al sector vitivinícola que té com a objectiu millorar l’eficiència energètica dels processos productius i la reducció de la petjada de carboni. La iniciativa, impulsada fa un any per les empreses Instatec i Tamic, en col·laboració amb la Fundació Parc Tecnològic del Vi (Vitec), ha permès assolir un estalvi energètic del 30% -xifrat en prop de 6.000 euros- a la cooperativa.

  La monitorització permanent del consum ha permès corregir amb rapidesa termes de potència, de distribució del fred o de despesa elèctrica que eren ineficients. El cost del projecte es compensa amb el 50% de l’estalvi assolit. 

 • Logo reWINE
  Partners del LIFE RE-WINE
  Amb aquest projecte d'economia circular volem fomentar la reutilització d’ampolles de vidre del sector vitivinícola a Catalunya. El projecte estudia la viabilitat d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles de vidre de vi.
 • Foment de l'ocupació juvenil
  Garantir l'accés dels joves al mercat laboral en el propi territori afavoreix el relleu generacional i el futur de la comarca.
 • El nou format d'Imus

  L’alzina surera catalana, concentrada principalment a la zona nord del nostre país produeix un suro d’una qualitat excepcional.

  Els alzinars surers catalans, com tants altres sectors del camp, van ser abandonats durant molts anys. Això va provocar que la industria surera catalana quedés reduïda a la mínima expressió durant força anys.

  Actualment hi ha alguns productors que estan recuperant la producció de suro a la zona nord de Catalunya

  A la Cooperativa Falset-Marçà, tenim la certesa que la recerca de proveïdors propers és cada vegada més important. La proximitat aporta riquesa al propi territori i és més sostenible ecològicament. La petjada del carboni és menor ja que la distància que ha de recórrer aquest suro és bastant més curta si va de l’Empordà a Falset que no pas si ve d’Extremadura, per exemple.

  És per aquest motiu que des de la Cooperativa estem fermament decidits a utilitzar el suro català, fins i tot en els vins joves com aquest i, progressivament,el volem anar incorporant a la resta dels nostres vins.

  Actualment, no totes les ampolles de la nostra cooperativa porten suro català però, si finalment decideixes comprar aquesta ampolla de vi, estaràs contribuint a que això sigui possible molt aviat, ja que les empreses sureres catalanes podran dedicar més esforços a treballar amb el propi producte.

  Com pots saber si l’ampolla que has triat està tapada amb suro català? T’ho posem fàcil: totes les ampolles que portin aquest identificador estan tapades amb suro català.

  L’empresa que ens proveeix aquests taps és CostaQuer. En el següent enllaç pots accedir a la seva pàgina on explica tota la traçabilitat del suro d’aquesta ampolla.

  Per caminar vers un món més sostenible cal fer el primer pas. Nosaltres ja l’hem fet? Ens acompanyes?